Blog

Een veel bewogen jaar 2015-2016

Er zijn van die jaren dat alles wel tegelijk lijkt te gaan gebeuren. In 2015 was dat weer eens zo’n jaar.


De oprichter van Fontainehoff, Bert Ricke ging met pensioen, voor zijn patiëntgebonden activiteiten dan. Organisatorisch praat hij nog wel op verschillende vlakken mee, aangezien hij nog steeds mede-eigenaar is.


Op de goed bezochte afscheidsrecepties op Kraaiennest en Herengracht in augustus 2015 kwamen (oud)collegae, (ex)patiënten, artsen en andere relaties afscheid nemen. Het was leuk om weer eens met collegae te praten die soms al ruim 20 jaar geleden bij Fontainehoff gewerkt hadden. Hoe hun loopbaan verder gelopen was en wat ze nu dan voor vak uitoefenden. Sommige patiënten komen al vanaf de start of de jaren tachtig bij 't Fontainehoff. Dat is een goed teken. Wanneer zij klachten hebben komen zij altijd weer terug bij ons na een kortere of langere periode dat het goed met hen gaat.


De vestiging waar we gestart zijn Herengracht 52B in 1979 hebben we verkocht per 31-12-2015 aan Daniël Sipkema, die al 15 jaar bij ons in dienst was. Uiteraard wordt zo’n beslissing niet van de ene op de andere dag genomen en er gingen dan ook lange gesprekken aan vooraf. Daniël heeft vrijwel altijd op deze vestiging gewerkt en is dan ook goed bekend bij patiënten en verwijzers. De overgang is vrijwel vlekkeloos verlopen, maar brengt altijd veel werk met zich mee. Hij noemt de praktijk nu Fysiotherapie Herengracht Amsterdam.


Fontainehoff gaat verder op de vestigingen Kraaiennest en Koornhorst, waar wij ook al vanaf 1980 en 1981 werken.


Op 26 augustus 2015 was de derde audit voor PLUS praktijk. Ook dat geeft altijd veel werk en stress voor alle medewerkers. Deze hebben we met goed gevolg doorstaan. We volgen nu het effectiviteitstraject van HCA, wat alleen gevolgd kan worden als een praktijk al twee maal eerder de gewone PLUS audit met goed gevolg heeft afgelegd. (zie voor verdere informatie Blog “Fontainehoff PLUS praktijk”).

En dan als afsluitend stuk, een nieuwe website. Gebouwd door Miller Digital, waar we al jaren mee samenwerken. Alle teksten en foto’s weer eens opgepoetst, teksten verwijderd, herschreven of hele nieuwe teksten gemaakt en alles herschikt. Kloppen alle teksten nog of moet er worden aangevuld of iets weggelaten. De nieuwe website www.fontainehoff.nl is nu klaar. We zijn benieuwd wat u er van vindt. Ziet u nog iets wat verbeterd kan worden, dan horen wij dat graag van u. U kunt reageren op deze BLOG en ik bedank u bij voorbaat al voor uw inspanning in deze.

  Over Els Ricke

  Ik ben vanaf het allereerste begin betrokken bij de oprichting van 't Fontainehoff in 1979 en mede-eigenaar.
  In mijn functie ben ik eindverantwoordelijk voor de algemene, financiële- en personeelsadministratie.
  Op dit blog probeer ik onze bezoekers van het nieuws uit de praktijk op de hoogte te houden.

  Reacties (1)

  Allard van Wierst
  26 Mei 2017

  Hallo Els, Bert en anderen.

  Lieve mensen! Had geen idee wat er allemaal bij jullie aan de hand was, dat er zoveel verandering op til was. Laatste jaren jammerlijk weinig contact met FFF; zelfs met Karin uiterst karige contacten.

  Heb altijd met veel plezier bij en met jullie gewerkt! Eigenlijk altijd jammer gevonden dat ik ooit vertrok. Het zij zo...

  Bert- mooi beroep: pensionao!

  Wens jullie veel plezier met alle veranderingen. Wie weet komen we elkaar nog eens tegen?

  Lieve groet,
  Allard

  Reageren

  Meer informatie nodig of wilt u een afspraak maken?

  Neem dan contact op met 't Fontainehoff en wij helpen u bij het maken van de juiste keuze en een afspraak bij een specialist.

  Maak een afspraak Bel mij terug

  Volg 't Fontainehoff op Facebook

  Onze kwaliteitsscore