Sinds 1995 werkzaam als fysiotherapeut in deze praktijk.

In deze periode een schat aan ervaring opgedaan in het behandelen van klachten aan het houding- en bewegingsapparaat bij patiënten in alle leeftijdscategoriën. In de loop der jaren heb ik mij middels verschillende opleidingen en cursussen verder gespecialiseerd in mijn interessegebieden sport en bewegen. 

Sportfysiotherapie

In 2001 heb ik de opleiding PRT AB aan de IAS (International Academy of Sportscience) afgerond waar ik ben opgeleid in de Sportrevalidatie,  hierin staat het  terugkeren op het  gewenste sportieve niveau na een blessure centraal. Tevens heb ik hier de opleidingen “Actieve Revalidatie Wervelkolom” en “Voeding” gedaan.

Via het NPI (Nederlands Paramedisch Instituut) heb ik mij verder bekwaamd op de volgende gebieden:

  • Knierevalidatie, terugkeer naar het gewenste belastingniveau na een knieblessure
  • Lichaamsbewustwording en stressmanagement, het bewust leren voelen van het lichaam en het herstel van het lichaamsgevoel middels ontspannings en ademhalingstechnieken
  • Sensomotorische reëducatie, het herstellen van beweegpatronen, waardoor blokkades in het lichaam worden opgeheven

4 x T orthopedische revalidatie

In 2014 heb ik bij Fysiophysics de opleiding “4 x T Orthopedische Revalidatie” afgerond. Dit is een behandelmethode waarbij via een 4-stappenplan snel resultaat geboekt kan worden in het herstel van orthopedische klachten (klachten van de gewrichten en het omringende weefsel).

Ik geloof sterk in het zelfherstellend vermogen van het lichaam, mits het op de juiste manier geprikkeld wordt. Een goede samenwerking tussen therapeut en patiënt is hierbij essentieel.

Jaap Mbawala

Ik werk op de volgende vestigingen:
  • Kraaiennest
  • Koornhorst
bekijk alle vestigingen

Volg 't Fontainehoff op Facebook

Onze kwaliteitsscore