Ik ben Karin Schepman, sportfysiotherapeut. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in schouder-revalidatie en sinds 2013 vertegenwoordig ik onze praktijk binnen het schoudernetwerk Amsterdam (SNA).

Sportfysiotherapie

Als sportfysiotherapeut richt ik mij voor optimaal herstel van een blessure op actieve en grensverleggende functionele trainingen, waarbij ik graag gebruik maak van losse gewichten of barbell, ondersteuning met kinesiotape of technieken volgens het Mc. Mulligan concept.

Ook buiten de praktijk in de wijk ben ik actief:
Voor de unieke Woonvorm 'Lievegoed' help ik bewoners om optimaal zelfstandig te kunnen blijven functioneren. Mensen met een beperking wonen er zelfstandig onder begeleiding.

Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht:

In nauwe samenwerking met verpleegkundige JGZ, ouder-kind adviseur, diëtiste en K-Zone Sports begeleid ik kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar met overgewicht. We stimuleren daarmee een gezonde leefstijl en bewustwording voor ouders en kinderen in de wijk.

Hydrotherapie.

In het Bijlmerzwembad coördineer ik een groot deel van het jaar samen met mijn collega Jacqueline groepstrainingen in het water.

Over de Grenzen:

ruim 15 jaar heb ik in de tropen gewerkt als CBR Coördinator en afdelingshoofd Fysiotherapie in diverse ziekenhuizen. Ik coördineerde het opzetten van een verwijsnetwerk voor gehandicapten in een aantal rurale gebieden van Tanzania, Zambia, Papua New Guinea en Timor Leste.

Docent HVA

Als docent op de Hogeschool van Amsterdam (HvA) deel ik nu mijn internationale kennis en werkervaring met studenten in de minor Global Health.

Ik geniet van mijn werk en voel mij helemaal thuis op ons 'nest' in Amsterdam Zuid-Oost!

Verder beleef ik in mijn vrije tijd naast het sporten uiteraard graag tropische avonturen.

Publicaties:

  • Kashin Beck Disease: more than just Osteoarthrosis, Int. Journal of Orhopeadics (2010)
  • Gezondheidsvaardigheden in de praktijk. De kracht en (on)macht van kennis, Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde (2015).

Karin Schepman

Ik werk op de volgende vestigingen:
  • Kraaiennest
  • Koornhorst
bekijk alle vestigingen

Volg 't Fontainehoff op Facebook

Onze kwaliteitsscore