Medi-fit

Gezondheid en bewegen

Eén ding is duidelijk: iedereen wil gezond zijn én blijven! Gezondheid en bewegen zijn nauw met elkaar verbonden, als het bewegen maar op een verantwoorde manier gebeurt. Bij MEDI - FIT werkt u op een verantwoorde manier aan uw conditie of aan het herstel van gezondheidsklachten. Belangrijk is dat u uw eigen trainingsdoel goed voor ogen moet houden opdat u het meest gewenst resultaat uit de medische training haalt. Trainingsdoelen kunnen onder andere zijn het verbeteren van: longfunctie, spierkracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, vermoeidheidsklachten, bewegingsgevoel en afvallen.

Medische Training

Medische training is een trainingsvorm die onderdeel kan uitmaken van de fysiotherapeutische behandeling (oefentherapie), of als sport met als doel het voorkomen van fysieke klachten. Het kan ook zijn dat u al aan een sport doet maar dat u wilt gaan fitnessen om uw sportprestaties te verbeteren, en u hierbij professionele begeleiding door een sportfysiotherapeut wilt.

Intake

Voordat u begint te trainen wordt er begonnen met een vraaggesprek om te bepalen wat u wilt bereiken met oefenen. Bovendien is dit nodig om te bepalen of er voor u geen risico's zijn voor het oefenen. Bij twijfel zal er overleg met uw huisarts plaatsvinden. Hierna wordt er een fitheidtest gedaan om uw huidige fitheid en startniveau voor de training objectief te bepalen, en wordt er een persoonlijk oefenprogramma gemaakt. Dit programma wordt voor u op papier gezet zodat u het thuis nog eens rustig kan nalezen.

Toestellen

Bij de Medische training wordt gebruikt gemaakt van toestellen om de hart/long -conditie te trainen. Er wordt geoefend op b.v.: fietsen, roeimachine, traploper of loopband. Verder wordt de kracht getraind waarbij gebruik wordt gemaakt van losse gewichten en pully's (een krachttoestel waarmee je veel kracht oefeningen kan nabootsen).

De Training

De trainingen duren 1 uur. De groepen bestaan uit hooguit 8 personen, waarin iedereen op zijn eigen niveau traint. De training geschiedt uitsluitend onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut. Kom dan ook altijd met uw vragen naar ons toe, wij zijn er voor om u deskundig te begeleiden.

Evaluatie

Na een trainingsperiode kan er een test gedaan worden om objectief te bepalen of uw conditie veranderd is.

Onze vestigingen

Kraaiennest 74

1104 CE Amsterdam
020 - 698 04 78
praktijken@fontainehoff.nl
mail deze vestiging

Koornhorst 62

1104 JB Amsterdam
020 - 695 40 75
praktijken@fontainehoff.nl
mail deze vestiging

Volg 't Fontainehoff op Facebook

Onze kwaliteitsscore